måndag 5 december 2011

Om att julbaka

I går var vi hos Ulrika, Bengt & Leo och bakade lite julgodis. Det var jättetrevligt, och mycket gott julgodis blev det - Saffranskola, Chokladtryffel med chili och Snickerskakor.



Det blir ofta mycket kladd när jag pysslar med sådant som är kletigt. Så även i går... 

Tänkte bjuda på receptet på Saffranskola, de är Supergoda! 

Saffranskola

Mortla ett kuvert med Saffran i lite socker. Häll i en kastrull tillsammans med 2 dl grädde, 2 dl sirap, 2 dl socker, 2 krm salt. Låt koka. Rosta under tiden 1 dl kokos i en stekpanna. När kolan är mellan 121 och 124 grader är den klar. Har du ingen termometer kan du göra kulprovet! Blanda i kokosen och häll i knäckformar. 

Njut! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar