söndag 21 augusti 2011

Namnkalas.

I går hade vi Eskils namnkalas. Hela dagen höll vi på och förberedde kalaset och gästerna dök upp vid fyra. Det blev totalt 34 personer.  Vi hade dukat upp bord  i garaget och ställt i ordning en liten buffé med mat.


 Namngivningsceremonin var ganska kort. Först hälsade vi alla välkomna och berättade vad vi valt för namn. Nils Eskil Larsson - Nils är ett släktnamn, men det är väl framför allt efter Jörgens morfar. Namnet Eskil var Jörgens enda förslag på pojknamn och jag tyckte att det var fantastiskt fint, så det fick det bli. När väl Lilleman föddes såg vi ju också att det var en liten Eskil som kom till oss. Amanda talade lite om namnet Eskil och efter det var det dags för lite musik. 

Herman sjöng och Christoffer spelade - handens fem fingrar av Lisa Nilsson. Jättefint, de är verkligen toppenduktiga! Efter musiken presenterade vi vilka vi valt som gud-föräldrar. Amanda (min syster) och Christoffer (Jörgens äldsta bror). De fick ett varsitt "bevis" och vi läste upp ett brev som vi skrivit till dem. Beviset var en tavla med brevet. Sedan fick alla gå och hämta var sitt glas med cider och en helium-ballong i garaget.  När alla var på plats igen doppade vi Eskils fötter i Champagne, skålade  och hurrade och släppte upp 35 ballonger mot skyn.



Ceremonin var fin och vi är nöjda. Men vi hade aldrig rott allt i land utan min käre mor och far. 
Tack för all hjälp!



Eskil fick otroligt mycket presenter och de var alla lika fina och uppskattade. Vi tackar ödmjukast. Vill även tacka för alla fina ord som skrevs i den lilla boken som Eskil skall få i 18-årspresent. Roligt, och vi hoppas att han skall uppskatta den när han blir äldre. 

Det var en fin dag och vi känner oss nöjda men nu är allt undan städat och vi njuter av hemgjord pizza i soffan. Eskil har sovit nästan hela dagen, trött efter kalaset skulle jag tro. Ha en fortsatt fin kväll! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar