söndag 30 oktober 2011

Middag.

I går bjöds det på middag här i Tôrpa. Våra fina vänner David, PG och Erika kom på besök. Lika trevligt varje gång vi ses! Vi åt ädelostgratinerad Älg och potatisgratäng med efter följande DumleCupcakes. Inte illa alls faktiskt. 


Recept


12 st Cupcakes
3 Ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vanilj socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
100 g mörk choklad 70%

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och "pösigt".
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ned i smeten.
4. Smält smöret och blanda det med vispgrädden.
5. Blanda ned det i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe.
6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.
7. rör ned chokladen i smeten.
8. Fyll muffinsformar med smeten - 2/3 smet.
9. Tryck ned två Dumlekolor i varje form.
10. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter och låt svalna. 



Frosting
250 g mörk choklad 70 %
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost

1. Hacka chokladen fint i en mixer. 
2. Koka upp vispgrädde, sirap och flingsalt och häll det över chokladen under mixning. Tillsätt smör och Philadelphiaost och pulsmixa. Mixa endast till kramen precis gåt i hop - den kan skära sig annars! 
3. Spritsa frostingen på de svalnade kakorna.

Njut! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar