torsdag 1 september 2011

Ett beslut är taget...

I dag fattades ett svårt beslut. Men med tanke på gårdagens inlägg om krav kändes beslutet lite lättare att ta. De ringde nämligen från Karlstads Universitet i dag och berättade att jag kom in på Specialistutbildningen med inriktning mot Intensivvård. Jag har tills på Måndag på mig att bestämma - men beslutet är redan taget. Jag skall inte tacka ja.

Det skulle antagligen gå bra, men jag tror det blir mycket. Från och med Oktober skall jag nämligen börja jobba 25 % med införandet av ett nytt journalsystem på sjukhuset. Hade jag inte tackat ja till det projektet skulle jag antagligen ha börjat plugga igen. Utbildningen är ju på halvfart distans så det skulle man ju ha fixat. Men nu ska jag jobba lite, och sedan bara njuta av att vara hemma med min lille prins. Basta.

Jag har ju som sagt ganska höga krav på mig själv, och med det här beslutet taget så sänker jag kraven något. Hade jag tackat ja skulle kraven däremot ökat. specialistutbildning hinns med i framtiden - det är jag säker på.

Vi ska fortsätta att mysa...



2 kommentarer:

  1. Bra Johanna! Du är en fantastisk människa, du är otroligt fin, har ett underbart hem och en mycket fin familj och din trädgård är redan väldigt fin! Alltsammans handlar om vad vi har fokus på, ditt fokus ligger de flesta gångerna någon gång i framtiden, när allt är klart, fixat och snyggt! Tänk istället på tiden här emellan.
    Du älskade huset från den dagen du var där och tittade på det, glöm inte det under tiden ni grejar. Du har en fantastisk kropp som har tappat alla spår efter Eskil, hur många har det så? Att dom tappar kilona direkt efter födseln? hur många har en sån fin kropp när man är höggravid? Smal och jättefin var du! Förstår du vad fantastiskt det är? Du lagar underbar, nyttig och god mat. Du LAGAR mat, tänk de som bara köper sin mat. Maten behöver inte vara perfekt i sig, den är perfekt bara utav att du lagar den istället för att köper hämtpizza. Du är utbildad, har ett jobb, bara det är tryggheten själv. Allt det där lilla extra om ex. en specialistutbildning. Ska du bara göra om du själv verkligen känner stort för det. inte pga alla andra anledningar, att du är DUKTIG då. För det spelar ingen roll. Du är duktig iallafall och underbar oavsett vad du än gör! och ditt beslut är BRA, och det ska uppmuntras! Jag älskar dig fina syster!

    SvaraRadera
  2. Tänk att jag fick en sådan förnuftig och fin syster som du - lyckliga mig! Tack för att du hjälper mig att fokusera på nuet, det behöver jag. Du har rätt i att jag allt som oftast fokuserar och drömmer om framtiden och glömmer bort att njuta av det som är i dag, nu och här. Jag lovar att bli bättre på det!

    Och tack för alla fina komplimanger, det värmer.

    SvaraRadera