söndag 6 maj 2012

Om att älska Paella.


I går hade vi vännerna som var med i Spanien här för att kika på bilderna vi fotade på resan. Kvällen till ära bjöds det på Paella. Så lätt och så gott! 
Här kommer receptet! 


Ingredienser
300 g skalade räkor 1 st burk musslor2 st kycklingfileér2 pkt saffran5 dl avorioris 1 l hönsbuljong1 burk krossade tomater1 st paprika2 st gula lökar3 st vitlöksklyftor0.5 dl olivolja2 msk paprikapulver1 krm chilipulver (om man gillar lite starkare)1 st lagerblad1 tsk havsaltNymalen vitpeppar


Gör så här

1.Dela kycklingfilén i mindre bitar.
2. Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken.
3. Bryn kycklingen i pannan.
4. Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt.
5. Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin.
6. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter.
7. När 5-6 minuter återstår läggs musslorna och räkorna ner.

Serveras något krämig i konsistensen.


Smaklig spis! =) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar